Tárkonyos raguleves




Egyszer régen, amikor még a gyerekek nagyon kicsik voltak, egy étteremben ettünk tárkonyos ragulevest és attól kezdve nekem is itthon el kellett készíteni :)

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell, felkockázva
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • kb. 20 cm-es póréhagyma darab
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • vegeta
  • 2 sárgarépa, felszeletelve
  • 1 fehérrépa, felkarikázva
  • 1 marék felkockázott zellergumó
  • 2 krumpli, felkockázva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • tárkony
  • 1 üveg borsó
  • víz
A vajat felolvasztjuk serpenyőben és a felaprított hagymát azon megpároljuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát is. Hozzáaadjuk még a húst is, sózzuk, borsozzuk és vegetázzuk, valamint tárkonnyal ízesítjük. Fehéredésig pároljuk, akkor hozzáadunk minden fajta zöldséget, felöntjük vízzel, hogy jó bőven ellepje. 15 percig pároljuk.
A tejfölt elkevertjük a petrezsleyemzölddel és egy csapott kanál liszttel. Hozzákeverjük a leveshez, teszünk bele még egy jó nagy marék tarhonyát (lehet csipetkét is) és addig főzzük, amíg az megfőtt.
Ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is.
Lánykáink szerint a legjobb leves!

Megjegyzések