Nancy Reagan kedvenc fehérboros hagymalevese
Na, mire is futottam rá? :):):) Nagyon nem volt kedvem boltba menni hétvégén, de főzni viszont kellett... Így beírtam a neten néhány hozzávalót, ami a hűtőnkben volt, és ezt a Nancy féle javaslatot kaptam. Nagyon, de nagyon ízlett a családnak. Az adagot kevesellették!!!
HOzzávalók:
- 5 db vöröshagyma, felkockázva
- víz
- 2 evőkanál hideg vaj
- 2 zellerszár, felkarikázva
- 1 nagy krumpli, megpucolva, felkockázva
- 1 dl fehérbor (lehet száraz rosé is)
- 2 kiskanál cukor vagy eritrit (én eritritet használtam)
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál almaecet
- só
- bors
- vegeta (Nancy nem vegetát használt😂, hanem alaplevet)
- aprított petrezselyemzöld
A vajat egy lábasban olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és együtt, alacsonyabb hőfokon, kb tíz percig pároljuk. Ezután mehet bele a zellerszár, krumpli és a víz. Fűszerezzük vegetával, borssal és ha kell, sóval. Lefedve főzzük 30 percig.
A harminc perc letelte után, pürésítsük az egészet botmixerrel és mehet is bele a bor, ecet, petrezselyem és a cukor. Forraljuk fel, majd lefedve 5 percig főzzük. Vegyük le a hőfokot. Ekkor öntsük bele a tejszínt, ellenőrizzük elég sós és borsos e, 3-4 percig még főzzük és már kész is.
Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése