Tejszínes-fokhagymás-csirkés penne
Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon ízletes tejszínes tészta. Még sokszor el kell majd szerintem készítenem :):):)
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 80 dkg csirkemell, felkockázva
- 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál vaj
- 1 csésze tej
- 1 dl tejszín
- alaplé vagy vegetás víz
- olasz fűszerkeverék
- jó sok reszelt parmezán
- aprított petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
Forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük rá a felkockázott csirkét, sózzuk-borsozzuk és pirítsuk meg. Amikor teljesen átfehéredik a hús, öntsük fel vízzel, majd addig főzzük, amíg a víz teljesen elfő. Tegyük félre.
A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fokhagymát és együtt pirítsuk max egy percig, de nagyon óvatosan, nehogy megégjen. Mehet rá a liszt, pirítsuk egy kicsit, majd alacsony hőfokon kezdjük hozzákeverni a tejet, majd a tejszínt. Amikor csomómentes, adjuk hozzá a vizet és sűrítsük be. Öntsünk bele jó sok parmezánt, dobjuk rá a csirkét és a petrezselymet. Addig kevergessük, amíg a parmezán meg nem olvad.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése