Tejszínes-fokhagymás-csirkés penne







Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon ízletes tejszínes tészta. Még sokszor el kell majd szerintem készítenem :):):)

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 80 dkg csirkemell, felkockázva
  • 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 csésze tej
  • 1 dl tejszín
  • alaplé vagy vegetás víz
  • olasz fűszerkeverék
  • jó sok reszelt parmezán
  • aprított petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors

Forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük rá a felkockázott csirkét, sózzuk-borsozzuk és pirítsuk meg. Amikor teljesen átfehéredik a hús, öntsük fel vízzel, majd addig főzzük, amíg a víz teljesen elfő. Tegyük félre.
A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fokhagymát és együtt pirítsuk max egy percig, de nagyon óvatosan, nehogy megégjen. Mehet rá a liszt, pirítsuk egy kicsit, majd alacsony hőfokon kezdjük hozzákeverni a tejet, majd a tejszínt.  Amikor csomómentes, adjuk hozzá a vizet és sűrítsük be. Öntsünk bele jó sok parmezánt, dobjuk rá a csirkét  és a petrezselymet. Addig kevergessük, amíg a parmezán meg nem olvad.


Megjegyzések