Gombás-spenótos gnocchi





A Lidl-ben megakadt a szemem a krumplis gnocchi csomagokon, és úgy döntöttem olaszos estét csapunk... Az alábbi összetevőkből egy olyan, de olyan tuti kaja sikeredett, hogy Gabesz és Saci is megnyalta mind a tíz ujját! Azt kérték, ezt a kaját még sokszor készítsem el nekik...

Hozzávalók:

  • 1 csomag krumplis gnocchi ( úgy rémlik 500 gr-os csomag volt)
  • 2 nagy marék levelesen fagyasztott spenót 
  •  10 dkg bacon, apróra felkockázva
  • 2 jó nagy, húsos fokhagyma gerezd
  • 25 dkg gomba, felszeletelve
  • 1 kiskanál vaj
  • olívaolaj
  • bors
  •  szerecsendió
  • 2 evőkanál parmezán
  • 4 evőkanál liszt
  • tej
  • 1 zacskó mozzarella sajt, felkockázva
Sütés előtt

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagyobb edényben forraljunk fel vizet sóval. Amikor felforr, tegyük bele a gnocchit és amint feljöttek a víz tetejére, szűrőlapáttal szedjük ki őket egy tányérba. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, dobjuk rá a gnocchit és a spenótot és 3-4 percig, sűrű kavargatás mellett fonnyasszuk meg a spenótot. Tegyük félre az egészet így együtt.
Közben egy másik serpenyőben pirítsuk barnára a bacont és a szűrőlapátunkkal szedjük ki a sült darabkákat egy tányérra.
A szalonna zsírjához tegyünk egy kis vajat és arra tegyük rá a gombát. Magas hőfokon addig pirítsuk, amíg elforr a leve, akkor mehet rá a fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval. Egy perc után húzzuk félre a serpenyőt a tűzről és kanalazzuk bele a lisztet, keverjük át, majd alacsonyabb hőfokon, kezdjük a tejet hozzáadagolni. A cél, hogy egy krémes állagú masszát kapjunk. Ha jól emlékszem, én kb 3 dl tejjel öntöttem fel. Amikor sűrű krémes, akkor adjuk hozzá a parmezánt, a gombás gnocchit, mozzarellát és a bacont is. Alaposan keverjük össze és már önthetjük is az olívaolajjal kikent tepsibe.
25 percig süssük, majd mehet is a lakmározás!

Nagyon koncentrálok a lapátolásra - spontán kép :):):)

Megjegyzések