Paprika-mártásos tészta





Jó régen tettem fel receptet, hiszen amióta "beütött" a nyár, szinte folyton az udvaron készítjük a kaját - vagy parázs felett sütögetünk, vagy grillezünk vagy hidegtálakat gyártunk és kinn falatozunk a teraszon egy pohár finom bor mellett... Mmmmmm, ez nagyon jó!!! De tegnap megkértek, hogy főzzek valami jó kis tésztát. Abból készült ez a kaja, ami itthon volt, de nagyon-nagyon tetszett mindenkinek:

Hozzávalók:

  • 1 sárga kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 piros kápia paprika, felkockázva
  • 1 nagy, húsos tv paprika, felkockázva
  • 1 nagyon nagy fej vöröshagyma, felkockázva
  • 50 dkg csirkemell, felkockázva
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • csili
  • 4 dl tej
  • reszelt sajt
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • Főtt tészta
A felmelegített olajban süssük meg a húst. Amikor elfő a leve, akkor öntsük fel vízzel és ismét párologtassuk el a vizet róla teljesen. Ízesítsük borssal és vegetával.
Közben egy másik serpenyőben tegyük fel a paprikákat a vöröshagymával olívaolajon párolódni, kevés sóval és borssal Amikor a hagyma üvegesség válik, öntsük rá ezt a zöldségkeveréket a csirkehúsra, ami alól már elpárolgott a víz. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és fűszerezzük köménnyel, egy pici chilivel, ha kell sózzuk és borsozzuk meg újra - mindenképpen kóstoljuk meg, nehogy túlsózzuk. Ezután öntsük fel a tejjel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a leve el nem kezd egy kicsit sűrűsödni. Nálam elpárolgott ugyan a leve, de Gabesz szószosan szereti a mártást, így egy csapott evőkanál liszttel besűrítettem. 
A főtt tésztára szedjük a mártást, szórjuk meg jó sok reszelt sajttal és már fogyazsthatjuk is!


Megjegyzések