Virslis-tejszínes bulgur




A bulgur még mindig nagy sláger nálunk, most éppen tejszínes-virslis verzióját teszteltük :)

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma, felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 8 db virsli, felkarikázva
  • 4 dl tejszín
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • 2 dl bulgur
  • víz
A bulgurt közepes hőfokon, lefedve tegyük fel főni 4 dl vízzel, sóval és két evőkanál olívaolajjal.
A vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, majd amikor megfelelőnek találjuk, dobjuk rá a zúzott fokhagymát is, 1-2 percig folyamatos kevergetés mellett együtt pirítsuk és mehet is rá a felkarikázott virsli. Azt addig kell pirítani, ami a széle kis színt nem kap. Ekkor már mehet is rá a tejszín, a parmezán és sorban a fűszerek is. Addig főzzük, amíg a szaftja egy kicsit besűrűsödik. 
Bulgurra szedve, reszelt sajttal vagy parmezánnal tálaljuk. 


Megjegyzések