Virslis-tejszínes bulgur
A bulgur még mindig nagy sláger nálunk, most éppen tejszínes-virslis verzióját teszteltük :)
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 8 db virsli, felkarikázva
- 4 dl tejszín
- 2-3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál reszelt parmezán
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- olívaolaj
- 2 dl bulgur
- víz
A bulgurt közepes hőfokon, lefedve tegyük fel főni 4 dl vízzel, sóval és két evőkanál olívaolajjal.
A vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, majd amikor megfelelőnek találjuk, dobjuk rá a zúzott fokhagymát is, 1-2 percig folyamatos kevergetés mellett együtt pirítsuk és mehet is rá a felkarikázott virsli. Azt addig kell pirítani, ami a széle kis színt nem kap. Ekkor már mehet is rá a tejszín, a parmezán és sorban a fűszerek is. Addig főzzük, amíg a szaftja egy kicsit besűrűsödik.
Bulgurra szedve, reszelt sajttal vagy parmezánnal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése