Fetás-parmezános-túrós pogácsa





Meglepi szülinapra készülünk és gondoltam kedveskedem egy kis házi sütésű pogácsával is :) Nagyon ízlett az itthoniaknak is és kérték, kerüljön fel ez is a blogra!

Hozzávalók:

  • 15 dkg feta, nagyon vékonyra felszeletelve
  • 5 dkg puha vaj
  • 15 dkg reszelt sajt (mivel csak füstölt lapsajtom volt itthon, felkockáztam nagyon apróra :):):)
  • 25 dkg túró
  • 55 dkg liszt (én fehér tönkölylisztet használtam)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csomag instant (zacskós) élesztő
  • 0,5 dl meleg tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 csapott kiskanál só
Sütés előtt

A langyos tejhez adjuk a cukrot és az élesztőt. Keverjük össze és tegyük meleg helyre, hogy felfusson.
Közben a liszthez adjuk hozzá a túrót, a tejfölt, a sót és a felfuttatott élesztőt is. A feta itt még nem kerül képbe.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Gyúrjuk meg a tésztát és meleg helyen pihentessük. Olyan nagyon nem kel meg, de így is tökéletes lesz :)
Amikor fél óra eltelik, nyújtsuk ki a tésztát, kb 1 cm vastagra és a tészta felén oszlassuk szét a vékony feta szeleteket. A tészta másik felét borítsuk rá, és egy kicsit nyomkodjuk meg kézzel a tetejét és nyújtófával lapítsunk rajta egy kicsit. Kenjük meg felvert tojással, vagdossuk be a tetejét és szórjuk meg gazdagon parmezánnal és reszelt (vagy felkockázott) sajttal. Aki szereti, szórja meg köménymaggal is.
A felmelegített sütőben addig süssük, amíg a teteje szép barnás-piros nem lesz.
Jó étvágyat!

Megjegyzések