Fetás-parmezános-túrós pogácsa
Meglepi szülinapra készülünk és gondoltam kedveskedem egy kis házi sütésű pogácsával is :) Nagyon ízlett az itthoniaknak is és kérték, kerüljön fel ez is a blogra!
Hozzávalók:
- 15 dkg feta, nagyon vékonyra felszeletelve
- 5 dkg puha vaj
- 15 dkg reszelt sajt (mivel csak füstölt lapsajtom volt itthon, felkockáztam nagyon apróra :):):)
- 25 dkg túró
- 55 dkg liszt (én fehér tönkölylisztet használtam)
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csomag instant (zacskós) élesztő
- 0,5 dl meleg tej
- 1 kiskanál cukor
- 2 csapott kiskanál só
![]() |
Sütés előtt |
A langyos tejhez adjuk a cukrot és az élesztőt. Keverjük össze és tegyük meleg helyre, hogy felfusson.
Közben a liszthez adjuk hozzá a túrót, a tejfölt, a sót és a felfuttatott élesztőt is. A feta itt még nem kerül képbe.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Gyúrjuk meg a tésztát és meleg helyen pihentessük. Olyan nagyon nem kel meg, de így is tökéletes lesz :)
Amikor fél óra eltelik, nyújtsuk ki a tésztát, kb 1 cm vastagra és a tészta felén oszlassuk szét a vékony feta szeleteket. A tészta másik felét borítsuk rá, és egy kicsit nyomkodjuk meg kézzel a tetejét és nyújtófával lapítsunk rajta egy kicsit. Kenjük meg felvert tojással, vagdossuk be a tetejét és szórjuk meg gazdagon parmezánnal és reszelt (vagy felkockázott) sajttal. Aki szereti, szórja meg köménymaggal is.
A felmelegített sütőben addig süssük, amíg a teteje szép barnás-piros nem lesz.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése