Pirított fokhagymás krémleves csirkével
Egy gasztroújságból vágtam ki a receptet és már egy ideje ott várakozott kitűzve a szagelszívón... Múlt héten sor kwrült rá is :), elkészítettem és nagyon ízlett mindenkinek!!!
Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa, felkarikázva
- 1 kisebb zellergumó, megpucolva és apróra felkockázva
- 34-40 dkg krumpli, megpucolva, felkockázva
- só
- bors
- rozmaring
- kakukkfű
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- 40 dkg csirkemell filé, felkockázva
- 2 dl főzőtejszín
- víz
A sárgarépát, zellert és a krumplit feltesszük főni 1 liter vízben. Adunk hozzá sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. Amikor a zöldségek megfőnek, akkor a répát és a zellert kihalásszuk egy külön tányérba.
A zúzott fokhagymát olívaolajban, nem túl erős hőfokon (nehogy megégjen) megpirítjuk és utána hozzáadjuk a krumplis-fűszeres vízhez.
Egy serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a csirkekockákat is.
Én a krumplis vízhez tettem egy kicsit a sült húsból és úgy turmixoltam le, hogy jó sűrű legyen a leve. A turmixolás után a tejszínt is hozzáadtam, visszatettem a sárgarépát és a zellert, valamint a maradék csirkemell kockát. Egyet forraltam rajta, ellenőriztem a fűszerezést és már kész is lett! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése