Borsós csirke baconnel




A Yummly-n találtam a receptet, amikor a család arra kért, hogy borsós ételt főzzek, de valami új formában... Bejött nekik.

HOzzávalók:

  • 50 dkg felkockázott csirkemell
  • 6 vékony szelet bacon, felkockázva
  • olasz fűszerkeverék (szárított bazsalikom, oregáno, rozmaring és kakukkfű)
  • 1 üveg borsó
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag felkockázott mozzarella sajt
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 marék aprított petrezselyem
Egy serpenyőben pirítsuk meg a bacont, óvatosan, nehogy megégjem. Amikor jónak találjuk, szedjük ki lapáttal és tegyük félre.
A bacon zsírjára dobjuk rá a felkockázott csirkét és pirítsuk meg. Amikor van egy kis színe, öntsük fel egy pohár vízzel és főzzük addig, amíg az össze víz el nem párolog. Ekkor mehet bele a zúzott fokhagyma és fél percig együtt pirítsuk, majd öntsük rá a félretett baconra és tegyük félre. 

Az ismét üres serpenyőbe öntsük bele a tejszínt és a konzerv borsót, közepesen hőfokon forraljuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott mozzarellát és a parmezánt és addig kevergessük, amíg a sajtok teljesen felolvadnak, adjuk hozzá a petrezselymet, majd vegyük le a hőfokot és csak addig főzzük lefedve, amíg a borsó megpuhul. Akkor öntsük rá a baconos-fokhagymás csirkekockákat, keverjük át és mehet is a főtt tásztára, bulgurra vagy akár rizsre! (Amennyiben túl sűrű a mártás, adhatunk még hozzá egy kis vizet, amiban a tészta főtt vagy még egy kis tejszínt.)
Jó étvágyat!

Megjegyzések