Krémsajtos-sonkás kenyérlángos




Valamelyik pletykalap gasztro oldaláról vágtam ki a recept még nagyon régen... Ott várt a szagelszívóra feltűzve, türelmesen. (Még van vagy 6 recept hasonló sorssal:):):):) Nagyon-nagyon ízlett a családnak, úgyhogy fel kell kerülnie a blogra, hogy megmaradjon!

Hozzávalók a kenyérlángos tésztájához
(4 jó étvágyú főre):

  • 4 kisebb krumpli, megpucolva, felkockázva
  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 dl langyos tej
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A krumplit sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Krumplinyomóval törjük össze.

A langyos tejben, cukorral futtassuk fel az élesztőt.

A kimért liszthez adjuk hozzá a sót, borsot, olajat és a felfuttatott élesztőt is. Adjuk még hozzá a tört krumplit és az egészet dagasszuk simára. Tegyük a tésztát, lefedve meleg helyre, hogy duplájára nőjön.

Amikor kész, lisztezett sütőpapíron nyújtsuk 1 cm vastagra, majd a sütőpapírral együtt emeljük ár a tepsibe. Mehet rá az alábbi feltét:



Hozzávalók a feltéthez:
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg sonka, felkockázva
  • bors
  • 1 nagy fej lilahagyma, felszeletelve
  • 2-3 db újhagyma, felkarikázva
A tejfölt a natúr sajtkrémmel keverjük simára, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen oszlassuk szét a tésztán, erre mehet a felkockázott sonka, újhagyma és a lilahagyma is. Borsozzuk meg a tetejét és szórjuk meg egy kis sóval is.

Tegyük a 200 fokra felmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig.


Megjegyzések