Krémsajtos-sonkás kenyérlángos
Valamelyik pletykalap gasztro oldaláról vágtam ki a recept még nagyon régen... Ott várt a szagelszívóra feltűzve, türelmesen. (Még van vagy 6 recept hasonló sorssal:):):):) Nagyon-nagyon ízlett a családnak, úgyhogy fel kell kerülnie a blogra, hogy megmaradjon!
Hozzávalók a kenyérlángos tésztájához
(4 jó étvágyú főre):
- 4 kisebb krumpli, megpucolva, felkockázva
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 dl langyos tej
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A krumplit sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Krumplinyomóval törjük össze.
A langyos tejben, cukorral futtassuk fel az élesztőt.
A kimért liszthez adjuk hozzá a sót, borsot, olajat és a felfuttatott élesztőt is. Adjuk még hozzá a tört krumplit és az egészet dagasszuk simára. Tegyük a tésztát, lefedve meleg helyre, hogy duplájára nőjön.
Amikor kész, lisztezett sütőpapíron nyújtsuk 1 cm vastagra, majd a sütőpapírral együtt emeljük ár a tepsibe. Mehet rá az alábbi feltét:
Hozzávalók a feltéthez:
- 3 dl tejföl
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 15 dkg sonka, felkockázva
- só
- bors
- 1 nagy fej lilahagyma, felszeletelve
- 2-3 db újhagyma, felkarikázva
A tejfölt a natúr sajtkrémmel keverjük simára, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen oszlassuk szét a tésztán, erre mehet a felkockázott sonka, újhagyma és a lilahagyma is. Borsozzuk meg a tetejét és szórjuk meg egy kis sóval is.
Tegyük a 200 fokra felmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése