A sütésmentes áfonya sajttorta




Hozzávalók a "tésztához": - 150 gr őrölt mandula
- 2 púpos evőkanál őrölt kókuszreszelék
- csipet só
- csapott kiskanál fahéj
- 2 púpos evőkanál puha vaj

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és eloszlatjuk egy mély, kerek forma alján.

Hozzávalók a krémhez: - 500 gr mascarpone
- 3-4 ek eritrit
- 1citrom reszelt héja
- 3 dl hideg habtejszín
- 10 gr zselatin
- 1 dl kókusztej
- 1 zacskó vaníliás eritrit vagy xilit



A zselatint feloldjuk a tejben, majd egy picit meglangyosítjuk.
A  tejszínt kemény habbá mixereljük, majd a zselatinon kívül minden további hozzávalót beleteszünk, majd fokozatosan adagolva bele a zselatint is, tovább mixereljük az egészet. A krémet a  mandulamorzsa tetejére kanalazzuk.

Áfonya öntet (én most fagyasztottból készítettem): - 500 gr áfonya
- 3 ek eritrit
- 15 gr zselatin

Az áfonyát az eritrittel összefőzzük, félretesszük hűlni. Addig az áfonya levéből kikanalazunk  egy keveset, abban feloldjuk a zselatint, és apránként adagolva belekeverjük az az eritrites áfonyába.
Ráöntjük a krém tetejére és hűtőben lehűtjük.



Megjegyzések