Cukormentes keto new yorki sajttorta






 12 szelet
1 szelet csupán 7 gramm szénhidrátot tartalmaz

Hozzávalók a tésztához:
- 80 gr vaj
- 20 dkg őrölt mandula - 1 ek őrölt eritrit

Hozzávalók a krémhez: - 750 gr mascarpone
- 2 dl tejföl
- 3 tojás + 1 sárgája, felverve
- 20 dkg eritrit
- 1 kiskanál vanília esszencia
- 3 evőkanál kókuszliszt (barna rizsliszt, vagy 3 evőkanál őrölt zabpehely, bár ezeknek magasabb a szénhidrát értéke)



A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztához valókat gyúrjuk össze, majd nyomkodjuk egy magas falú tepsi aljára. Tegyük 5 percre a sütőbe.
A mascarponét mixereljük az eritrittel, majd adjuk hozzá a tejfölt és fokozatosan a lisztet. Ezután mehet bele szintén fokozatosan a felvert tojás és a vanília esszencia.
Öntsük a tésztára, majd süssük 45 percig.
A széle épp barnulni kezd, a közepe még lágy.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott sütőajtónál hagyjuk, h a sajttorta a sütővel együtt hűljön ki. Így nem reped meg a teteje. Én sajnos kivettem és be is repedt (ettől még isteni 😁)
Ki barack-, ki áfonyalekvárral, ki pedig eperrel szereti. Magában is mennyei 👍
12 szeletre osztjuk, akkor egy szelet 7 gramm szénhidrátot tartalmaz.



Megjegyzések