Nagyon finom kakukkfüves gombakrémleves
Húúúú, ez a leves nagyon bejött Gabesznak és Sacinak!!! A cookta.hu oldalon találtam a receptet és minthogy még sohasem főztem barna csiperkegombával, gondoltam most kipróbáljuk. Szerintem ugyanolyan lett az íze, mint ha sima, fehér csiperkével készítettem volna... Mindegy, a lényeg, hogy nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma, felkockázva
- 50 dkg barna csiperkegomba, felszeletelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- szárított kakukkfű
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 7 dl víz
- ételízesítő
- olívaolaj
- vaj
- só
- bors
- pirítós kenyér (2-3 szelet), felkockázva
- parmezán
- vaj
Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a gombát, egy jó maroknyi kivételével. Időnként megkavargatva kicsit lepirítjuk, majd mehet bele a fehérbor, a fokhagyma és a kakukkfű. 2-3 percig forraljuk, majd felöntjük a vízzel és az ételízesítővel, sóval, valamint borssal ízesítjük. 15 percig főzzük. Én adtam hozzá egy csapott evőkanál lisztet, mert a család sűrűre-krémesre készítve szereti a levest. Ezután leturmixoljuk, majd beleöntjük a tejszínt és még egyet forralunk rajta.
A félretett maroknyi gombát, a felkockázott pirítóst vajon megpirítjuk, jó gazdagon megszórjuk parmezánnal, átkverejük egyszer-kétszer és már kész is!
A tányérba szedett levesre teszünk a gombás pirítósból és élvezhetjük is a levesünket! Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése