Parmezános, fűszeres krumpli





Arra még nem jöttem rá, hogy miért, de ezt a köretet valami oknál fogva mindig a jó idő beköszöntével szoktam elkészíteni, amikor megkezdjük a kerti grill szezont... Minthogy hétfő este sütögettünk, adott volt a krumpli variáció...

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli, felkockázva
  • 2-3 evőkanál reszelt parmezán
  • ételízesítő
  • bors
  • szárított bazsalikom
  • oregáno
  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • pici őrölt kömény
  • olívaolaj
A felkockázott krumplit jó alaposan nyakon öntöm olívaolajjal és tetszés szerint az összes fűszerből, illetve a megadott hozzávalókat rászórom, jól összekeverjük két evőkanál segítségével és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Addig szoktam sütni, amíg a krumpli aranybarna nem lesz... azt hiszem olyan fél óra...
Nagyon finom!

Megjegyzések