Parmezános, fűszeres krumpli
Arra még nem jöttem rá, hogy miért, de ezt a köretet valami oknál fogva mindig a jó idő beköszöntével szoktam elkészíteni, amikor megkezdjük a kerti grill szezont... Minthogy hétfő este sütögettünk, adott volt a krumpli variáció...
Hozzávalók:
- 4 db krumpli, felkockázva
- 2-3 evőkanál reszelt parmezán
- ételízesítő
- só
- bors
- szárított bazsalikom
- oregáno
- 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- pici őrölt kömény
- olívaolaj
A felkockázott krumplit jó alaposan nyakon öntöm olívaolajjal és tetszés szerint az összes fűszerből, illetve a megadott hozzávalókat rászórom, jól összekeverjük két evőkanál segítségével és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Addig szoktam sütni, amíg a krumpli aranybarna nem lesz... azt hiszem olyan fél óra...
Nagyon finom!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése