Indiai pulykacurry




Kicsit pikáns ízekre vágytam, és kicsit félve készítettem el, éppen vasárnapi ebédre, és legnagyobb megelepetésemre, még Trixi is azt mondta: "Hallod, anya, ez tök jó!" És szedett még :)

Hozzávalók:

  • 10 szelet pulykamell
  • olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma, felkockázva
  • 1 evőkanálnyi vékonyra felszeletelt friss vagy fagyasztott gyömbér
  • 1 konzerv hámozott paradicsom, szósszal
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál eritrit vagy cukor
  • 1 evőkanál tikka masala fűszer
  • 1 kiskanál kurkuma
  • fél kiskanál őrölt koriander
  • 1 csapott kiskanál kömény
  • csipetyi chili-por
  • 4 kardamom mag, mozsárban megtörve
A pulykamell szeleteket egy lapos, nagy serpenyőben felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom és közepes hőfokon, lefedve majdnem negyven percig főzöm. Teljesen omlósnak kell lennie!!!
Közben egy másik serpenyőben a hagymákat olívaolajon nagyon alacsony hőfokon addig párolom, odafigyelve, hogy sehol se égjen meg, amíg szép barnás-sárga színt nem kap (ez majdnem fél óra). Ekkor mehet bele a fokhagyma, gyömbér, a fűszerek (eritrit, tikka masala, só, bors, koriander, kömény, chili és a kurkuma), a paradicsom-konzerv és 1 dl víz. Alacsony hőfokon kb 10 percig főzöm, amikor kész, leturmixolom, majd hozzáadom a joghurtot, simára elkeverem, ellenőrzöm  fűszerezést és elég sós e, majd mehet is bele a pulyka, amit előzőleg még kis darabokra tépkedtem (persze vagdosni is lehet:)).
Egyet rottyantunk rajta és már kész is!
Isteni! 


Megjegyzések