Kétsajtos pogácsa




Családi vállalkozásban készült a pogácsa: én mindent kimértem, egy nagy tálba tettem, Gabesz gyúrta-dagasztotta és végül Saci és Peti kinyújtották, kiszaggatták és kisütötték. Azt mondták nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanálnyi cukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • 1 csapott kiskanál só
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg a többi hozzávalót összedobjuk, addig félretesszük az élesztős keveréket.
A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a sajt felét, a vajat, a tojássárgákat és végül az élesztős masszát. 
Ekkor kell egy olyan ember, aki szeret tésztát dagasztani - nálunk Gabesz vagy Saci :)
Letakarva valami meleg helyre félretesszük keleszteni (nálunk erre a szárítógép teteje volt a legalkalmasabb :):):):)

A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Amikor megkel, akkor nyújtsuk ki másfél ujjnyi vastagra, szaggassuk ki pogácsaformával, tetejét kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg a sajt másik felével. 


Megjegyzések