Kétsajtos pogácsa
Családi vállalkozásban készült a pogácsa: én mindent kimértem, egy nagy tálba tettem, Gabesz gyúrta-dagasztotta és végül Saci és Peti kinyújtották, kiszaggatták és kisütötték. Azt mondták nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 1 csapott evőkanálnyi cukor
- 25 dkg puha vaj
- 2 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt gouda sajt
- 1 csapott kiskanál só
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg a többi hozzávalót összedobjuk, addig félretesszük az élesztős keveréket.
A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a sajt felét, a vajat, a tojássárgákat és végül az élesztős masszát.
Ekkor kell egy olyan ember, aki szeret tésztát dagasztani - nálunk Gabesz vagy Saci :)
Letakarva valami meleg helyre félretesszük keleszteni (nálunk erre a szárítógép teteje volt a legalkalmasabb :):):):)
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Amikor megkel, akkor nyújtsuk ki másfél ujjnyi vastagra, szaggassuk ki pogácsaformával, tetejét kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg a sajt másik felével.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése