Kakukkfüves-tejszínes csirkemell




Kriszti barátnőm mesélte mit főzött és annyira jól ecsetelte az elkészítés folyamatát, hogy kedvem támadt nekem is megsütni. Köszi a receptet, nagy sikere volt!!!

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell, felkockázva
  • 3 csomó újhagyma, felkarikázva
  • 3 dl főzőtejszín
  • bors 
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • sajt (lehet reszelt vagy lapsajt)

A felkockázott húst olívaolajon pirítsuk. Amikor kifehéredik, sózzuk és borsozzuk, majd addig süssük, amíg pirosodni nem kezd.
Az elkészült húst lapátoljuk át egy tepsibe, majd a tetejére jöhet a sajt, arra pedig a felkarikázott újhagyma. A hagyma tetejére szórjunk kakukkfüvet, egy kis borsot, majd egyenletesen terítsük be a tejszínnel.

Sütés előtt

200 fokra előmelegített sütőben süssük, amíg a teteje barnás-pirosra sül.

Megjegyzések