Kakukkfüves-tejszínes csirkemell
Kriszti barátnőm mesélte mit főzött és annyira jól ecsetelte az elkészítés folyamatát, hogy kedvem támadt nekem is megsütni. Köszi a receptet, nagy sikere volt!!!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell, felkockázva
- 3 csomó újhagyma, felkarikázva
- 3 dl főzőtejszín
- só
- bors
- kakukkfű
- olívaolaj
- sajt (lehet reszelt vagy lapsajt)
A felkockázott húst olívaolajon pirítsuk. Amikor kifehéredik, sózzuk és borsozzuk, majd addig süssük, amíg pirosodni nem kezd.
Az elkészült húst lapátoljuk át egy tepsibe, majd a tetejére jöhet a sajt, arra pedig a felkarikázott újhagyma. A hagyma tetejére szórjunk kakukkfüvet, egy kis borsot, majd egyenletesen terítsük be a tejszínnel.
![]() |
Sütés előtt |
200 fokra előmelegített sütőben süssük, amíg a teteje barnás-pirosra sül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése