Baconos-mascarponés gnocchi




Egy-két hete már nem volt gnocchi terítéken, s a lányok szóltak, hogy készíthetnék újra, mert suliba is szívesen vinnének uzsira... Persze ők a már megszokott receptekre gondoltak, de én ismét egy újabbal álltam elő :), még jó, hogy ízlett nekik!

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumplis gnocchi
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • vaj (hidegen mérve, egy púpos evőkanálnyi)
  • 1 vöröshagyma, nagyon apróra kockázva
  • 2 jóóóó púpos evőkanál mascarpone
  • maréknyi petrezselyemzöld
  • bors
A gnocchit tegyük forrásban lévő sós vízbe főni. Amikor feljönnek a felszínre, szűrőlapáttal szedjük át egy serpenyőbe, amelyben már időközben felolvasztottuk a vajat. Közepes hőfokon, pár percig forgasuk, kevergessük a vajon a gnocchikat.
Közben a felcsíkozott bacont süssük szép pirosra, dobjuk rá a vöröshagymát és tovább süssük, pároljuk együtt.Amikor a hagyma megdinsztelődött, adjuk hozzá a mascarponét. H túl sűrű, és nehéz elkeverni, akkor adjunk hozzá egy nagyon kevés tejet. Amikor simára kevertük, dobjuk rá a maréknyi petrezselymet, borsozzuk és végül a gnocchit is lapátoljuk bele.
Alaposan keverjük át és ellenőrizzük, kell e bele só.

Megjegyzések