Paprikás-paradicsomos csirkecsíkok tojásos bulgurral





Erre a vacsira Gabesz folyamatosan ezt hajtogatta: "Ez valami durrrrván finom!", "Hát ez... hát ez nagyon ütős"... Gondoltam gyorsan leírom, amíg még emlékszem, hogyan is készítettem :):):)

Hozzávalók:
  • 10 dkg bacon, vékony csíkokra szeletelve
  • 2 vöröshagyma, felszeletelve
  • fűszerpaprika
  • 2 csirkemell, felcsíkozva
  • 2 paradicsom, felszeletelve
  • 1 paprika, felszeletelve
  • víz
  • 2 evőkanál tejföl
  •  csapott kanál liszt
Körethez (2 dl-es pohárral mérve):
  • 1 pohár bulgur
  •  pohár víz
  • vegeta
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál reszelt mozzarella vagy sima sajt
  • 4 tojás, felverve

A bulgurt olajjal, vízzel és vegetával, lefedve feltesszük főni.
A szalonnát zsírjában megsütjük, majd kilapátoljuk egy kis tálkába. A szalonna zsírjában a hagymát üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csirkacsíkokat. Folyamatos kevergetés mellett fehéredésig sütjük a húst, majd félrehúzzuk a tűzről és jócskán adunk hozzá pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel és hagyjuk főni, kb 20 percig. Akkor rádobjuk a paradicsomot és a paprikát is, vegetázzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek teljesen megpuhulnak és a húst is jónak találjuk, akkor adjuk hozzá a tejfölt és a lisztet. Amint besűrűsödik a mártás, kész is!
Térjünk vissza a bulgurhoz. Amikor felitta a vizet és megfőtt, húzzuk félre. A tojásokat verjük fel, majd egy serpenyőben, kevés olajon kezdjük el a rántottát készíteni. Amikor már majdnem kész a rántotta, öntsük bele a bulgurt és adjunk hozzá 2 nagy marék sajtot és borsot. Keverjük alaposan át és mehet is a terített asztalra. Én csak a köretből ettem, de naggggyon finom!

Megjegyzések