Brokkolis-baconos bulgur




Saci nagy rizottó és bulgur rajongó... Minthogy rizottóból már nagyon sok variációt elkészítettem neki, most a bulgur repertoárját szélesítjük.

Hozzávalók:

  • 1 egész fej brokkoli, rózsáira szedve
  • 1 csésze bulgur (2 dl-es csészével mérve)
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg bacon, felcsíkozva
  • 40 dkg csirkemell, felkockázva
A bacon egy kisebb serpenyőben szép pirosra sütjük.
A bulgurt feltesszük főni 4 dl sós vízben, nem túl erős hőfokon, mert nagyon gyorsan felszívja a vizet és nehogy leégjen...
A csirkemellett olívaolajon fehéredésig sütjük, akkor hozzáadjuk a brokkolit is, és lefedve közepes hőfokon együtt pároljuk tovább. Amikor a brokkoli már majdnem megpuhult, rádobjuk a bacont és beleöntjük a tejszínt is. Átkeverjük és fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval. 
Amint megfő a bulgur, azt is hozzáadjuk, alaposan összekeverjük, ellenőrizzük a fűszerezést és már fogyaszthatjuk is!

Megjegyzések

  1. Isteni volt , en megkostoltam egyenesen a szakacstol😍😍😍😍😋😘😘

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése