Lengyel savanyúuborka-leves
A Mentes Konyha újságban találtam a receptet és kíváncsiságból készítettem el, mert nehezn tudtam elképzelni, hogy savanyúuborkával készült leves jó lehet. Ízlett nekik, bár Trixi nem volt elragadtatva, de tudom, hogy a kapor miatt. Annak az illata mindig a tökzőzelékre emlékezteti és azt ki nem állhatja....
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dl víz (vagy zöldségalaplé)
- vegeta
- 2 nagy krumpli, felkockázva
- 2 szál sárgarépa, felkarikázva
- kapor
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt cheddar-sajt
- 1 dl csemegeuborka-lé
- 1/2 üveg csemegeuborka, felkarikázva
- olívaolaj
- só
- bors
A hagymákat aprítógépben összedaráljuk, ráöntjük a meleg olívaolajra és megdinszteljü. Mehet is rá a sárgarépa és a krumpli. Egy percig folyamatosan kavargatva pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, megvegetázzuk, borsozzuk és puhára főzzük.
Amikor megfő a zöldség, beletesszük az uborkát, a levét, a sajtot, tejfölt és a kaprot. Amint felforr, félrehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Nem szoktam teljesen lepürésíteni az egészet, hogy azért legyen vmi rágnivaló is a levesben...
Reszelt sajttal tálaljuk. Új, finom ízek!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése