Lengyel savanyúuborka-leves




A Mentes Konyha újságban találtam a receptet és kíváncsiságból készítettem el, mert nehezn tudtam elképzelni, hogy savanyúuborkával készült leves jó lehet. Ízlett nekik, bár Trixi nem volt elragadtatva, de tudom, hogy a kapor miatt. Annak az illata mindig a tökzőzelékre emlékezteti és azt ki nem állhatja....

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dl víz (vagy zöldségalaplé)
  • vegeta
  • 2 nagy krumpli, felkockázva
  • 2 szál sárgarépa, felkarikázva
  • kapor
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt cheddar-sajt
  • 1 dl csemegeuborka-lé
  • 1/2 üveg csemegeuborka, felkarikázva
  • olívaolaj
  • bors
A hagymákat aprítógépben összedaráljuk, ráöntjük a meleg olívaolajra és megdinszteljü. Mehet is rá a sárgarépa és a krumpli. Egy percig folyamatosan kavargatva pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, megvegetázzuk, borsozzuk és puhára főzzük.
Amikor megfő a zöldség, beletesszük az uborkát, a levét, a sajtot, tejfölt és a kaprot. Amint felforr, félrehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Nem szoktam teljesen lepürésíteni az egészet, hogy azért legyen vmi rágnivaló is a levesben... 
Reszelt sajttal tálaljuk. Új, finom ízek!!!



Megjegyzések