Tonhalas-zöldborsós bulgur
Nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes olaszos ízvilág az estékre, amikor nagyon ki van éhezve a család :):):)
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 45 dkg konzerv borsó
- 2-2.5 dl tejszín
- jó sok parmezán :)
- 3 konzerv tonhal, olajtól lecsepegtetve
- 2 dl-es pohárral mért bulgur 4 dl sós vízben megfőzve
A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel és inkább alacsony hőfokon pároljuk benne a zúzott fokhagymát - semmiképpen sem szabad megbarnulnia!
Amikor már terjeng a fokhagyma illata, adjuk hozzá a borsót és az egészet melegítsük át. Sózzuk és borsozzuk. Amikor a borsó is felforrósodott, adjuk hozzá a tejszínt és még mindig alacsony, max közepes hőfokon főzzük 7-8 percig.
Közben a bulgur is már megfőtt és adjuk hozzá a fokhagymás borsóhoz és nagyon alaposan :) szórjuk meg parmezánnal. Keverjük át és ha kell, sózzuk és borsozzuk.
Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tonhalat, ismét keverjük át és már kész is!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése