Tonhalas-zöldborsós bulgur




Nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes olaszos ízvilág az estékre, amikor nagyon ki van éhezve a család :):):)

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 45 dkg konzerv borsó
  • 2-2.5 dl tejszín
  • jó sok parmezán :)
  • 3 konzerv tonhal, olajtól lecsepegtetve
  • 2 dl-es pohárral mért bulgur 4 dl sós vízben megfőzve
A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel és inkább alacsony hőfokon pároljuk benne a zúzott fokhagymát - semmiképpen sem szabad megbarnulnia!
Amikor már terjeng a fokhagyma illata, adjuk hozzá a borsót és az egészet melegítsük át. Sózzuk és borsozzuk. Amikor a borsó is felforrósodott, adjuk hozzá a tejszínt és még mindig alacsony, max közepes hőfokon főzzük 7-8 percig.
Közben a bulgur is már megfőtt és adjuk hozzá a fokhagymás borsóhoz és nagyon alaposan :) szórjuk meg parmezánnal. Keverjük át és ha kell, sózzuk és borsozzuk.
Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tonhalat, ismét keverjük át és már kész is!!!




Megjegyzések