Csirkés-kolbászos paella




Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
  • 10-15 cm
  • kb. 30 dkg csirkemell, felkockázva
  • 15 dkg gyulai kolbász, felkarikázva
  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 20 dkg konzerv zöldborsó
  • 5 dkg aszalt paradicsom, apróra szeletelve
  • egy csipet kurkuma
  • 12.5 dkg barna rizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • víz
  • vegeta
  • bors
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a finomra vágott vörös- és póréhagymát megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott csirkehúst, a kolbászt és együtt pirítjuk, amíg a csirke meg nem fehéredik. Azután beletesszük a rizst és együtt pároljuk, amíg a rizs üvegessé nem válik.
Hozzáadjuk a a felkockázott paprikát, zöldborsót, a felszeletelt aszalt paradicsomot, valamint a csipet kurkumát.
Felöntjük borral, folyamatosan kevergetjük, amíg a rizs fel nem szívja a bort. Ezután adunk hozzá egy evőkanál forró vizet, belenyomjuk a fokhagymát és ha kell megsózzuk, borsozzuk. Ha elfő a víz ismét adjuk hozzá egy merőkanál vizet. Adjuk hozzá a petrezselymet is. A forró vizet addig adagoljuk, amíg a rizs teljesen puhára nem fő. Ellenőrizzük az ízeket és már kész is.

Megjegyzések