Sós, túrós pogácsák



Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg krémes túró
  • csapott kiskanál só
  • kevés olaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítés: A lisztet, a sót és a sütőport kimérjük, összekeverjük.
A tojásokat felütjük, egy turmixba vagy késes robotgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejet és a vizet, valamint a túrót, és jó krémesre összemixeljük, majd a lisztes keveréket is hozzádolgozzuk, jó sűrű tésztát kell kapnunk.
Egy serpenyőben kevés olajat vagy evőkanálnyi vajat felforrósítunk, majd evőkanálnyi adagokat teszünk bele a túrós masszából, a kanál hátával ellapogatjuk, kis korongokká formázva, és mindkét oldalukat 3-4 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd spatulával konyhai papírtörlőre szedjük.

Megjegyzések