Csirkés-gombás gnocchi
Ez Gabesz és Saci nagy kedvence lett, szóltak, hogy ennek a receptnek (is) mindenképpen fenn kell lennie a blogon :)
Hozzávalók:
- 50 dkg krumplis gnocchi
- olívaolaj
- 1 közepes méretű vöröshagyma, felkockázva
- 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- kb. 30-40 dkg gomba, felszeletelve
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 3-4 evőkanál parmezán
- friss petrezselyem, apróra szeletelve
- só
- bors
- 2 csirkemellfilé, felkockázva
Olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellkockákat, majd főzzük puhára.
A gnocchit tegyük forrásban lévő sós vízbe, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Lapáttal, lecsepegtetve tegyük át egy serpenyőbe, amelyben előzőleg megolvasztottuk egy evőkanál vajat. 2-3 percig folyamatosan kavargatva, pirítsuk meg.
Az olívaolajon addig pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a fokhagymát és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem fő, akkor sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a fehérbort, főzzük együtt 3 percig, majd mehet is bele a tejszín és a parmezán. Keverjük át, óvatosan forraljuk fel, adjuk hozzá a petrezselymet, a gnocchit, valamint a húst és már tálalhatjuk is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése