Csirkés-gombás gnocchi




Ez Gabesz és Saci nagy kedvence lett, szóltak, hogy ennek a receptnek (is) mindenképpen fenn kell lennie a blogon :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumplis gnocchi
  • olívaolaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma, felkockázva
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • kb. 30-40 dkg gomba, felszeletelve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál parmezán
  • friss petrezselyem, apróra szeletelve
  • bors
  • 2 csirkemellfilé, felkockázva

Olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellkockákat, majd főzzük puhára.
A gnocchit tegyük forrásban lévő sós vízbe, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Lapáttal, lecsepegtetve tegyük át egy serpenyőbe, amelyben előzőleg megolvasztottuk egy evőkanál vajat. 2-3 percig folyamatosan kavargatva, pirítsuk meg.

Az olívaolajon addig pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a fokhagymát és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem fő, akkor sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a fehérbort, főzzük együtt 3 percig, majd mehet is bele a tejszín és a parmezán. Keverjük át, óvatosan forraljuk fel, adjuk hozzá a petrezselymet, a gnocchit, valamint a húst és már tálalhatjuk is! 

Megjegyzések