Spenótos gnocchi
Nálunk úgy tűnik mindig van valamilyen őrület - hol gnocchi, hol pogácsa, hol krémleves... Most a gnocchi van soron :)
Hozzávalók:
- 1 csomag krumplis gnocchi (50 dkg)
- 20 dkg levelesen fagyasztott spenót
- 15 dkg reszelt parmezán
- 2 dl tejszín
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- vaj
- bors
- só
- szerecsendió
A gnocchit tegyük forrásban lévő sós vízbe. Amint a víz tetejére feljönnek szedjük ki egy serpenyőbe, amiben előzőleg vajat olvasztottunk. Forró vajban 1-2 perc alatt forgassuk át, majd tegyük félre.
A spenótot sajnos elfelejtettem előre kivenni, így egy kicsit megmikróztam :) de csak egy kicsit. Egy mély serpenyőbe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a spenótot és inkább alacsony hőfokon melegítsük fel az egészet. Adjuk hozzá a parmezánt és a gnocchit, keverjük össze, ellenőrizzük a fűszerezést és már fogyasztható is. (Ha túl híg, egy kevéske liszttel besűríthetjük)
Egyszerű sült hússal ette Sacc és Gabesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése