Spenótos gnocchi





Nálunk úgy tűnik mindig van valamilyen őrület - hol gnocchi, hol pogácsa, hol krémleves... Most a gnocchi van soron :)

Hozzávalók:

  • 1 csomag krumplis gnocchi (50 dkg)
  • 20 dkg levelesen fagyasztott spenót
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • vaj
  • bors
  • szerecsendió

A gnocchit tegyük forrásban lévő sós vízbe. Amint a víz tetejére feljönnek szedjük ki egy serpenyőbe, amiben előzőleg vajat olvasztottunk. Forró vajban 1-2 perc alatt forgassuk át, majd tegyük félre.
A spenótot sajnos elfelejtettem előre kivenni, így egy kicsit megmikróztam :) de csak egy kicsit. Egy mély serpenyőbe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a spenótot és inkább alacsony hőfokon melegítsük fel az egészet. Adjuk hozzá a parmezánt és a gnocchit, keverjük össze, ellenőrizzük a fűszerezést és már fogyasztható is. (Ha túl híg, egy kevéske liszttel besűríthetjük)
Egyszerű sült hússal ette Sacc és Gabesz.

Megjegyzések