Paradicsomos gnocchi




Nem hiába írtam tegnap, hogy gnocchi őrület van :):):) Minden ízesítéssel ki kell próbáljuk, amíg rá nem un a család! Így szokott ez a konyhánkban lenni... Nagyon-nagyon finom és nagyon-nagyon olaszos lett...

Hozzávalók:

  • 1 csomag (500 gr) krumplis gnocchi
  • 1 marék petrezselyem
  • oregáno
  • rozmaring
  • 6 levél friss bazsalikom, apróra szeletelve
  • 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 2 nagy zúzott fokhagyma
  • bors
  • 3 paradicsom, felkockázva
  • 2 kiskanál sűrített paradicsom
  • 1 kiskanál eritrit (vagy cukor)
  • 2 csirkemell, felkockázva
  • 3 evőkanál parmezán
  • 1 csomag mozzarella, apróra felkockázva
  • olívaolaj
  • vaj

A gnocchit forrásban lévő, sós vízbe tegyük bele. Amint feljönnek a gnocchik a víz felszínére, lapáttal szedjük ki őket és egy olvasztott vajas serpenyőben forgassuk t őket. Tegyük félre.
A felkockázott csirkemellet együk az olívaolajra és pároljuk meg, amikor kifehéredik a hús, fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük fel vízzel és ismét főzzük, amíg a lé teljesen el nem párolog. Akkor adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, petrezselymet, oregánót, rozmaringot valamint a bazsalikomot. Addig pároljuk, amíg a vöröshagyma üvegessé nem válik, akkor  mehet bele a felkockázott paradicsom, a sűrített paradicsom és ellenőrizzük a fűszerezést.
Addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd a mártás. Akkor öntsük bele a tejszínt és adjuk hozzá a parmezán is. Forraljunk egyet rajta. Ha túl ritkának találnánk, sűrítsük be egy kevéske liszttel.
Amint megfelelőnek találjuk, keverjük bele a gnocchit és mát kész is! Reszelt goudával tálaltam...
Azt mondták a többiek: EZ A TUTI GNOCCHI RECEPT és még sokszor készítsem el :)

Megjegyzések