Krémes gnocchi olasz fűszerekkel





Trixinek ez a TUTI gnocchi receptje, két egymás utáni napon is el kellett készítenem neki :) A Lidl-ben már mosolyognak a pénztárnál, mert mindig több csomag gnocchit pakolunk ki a szalagra 😁

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumplis gnocchi
  • 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 kiskanál dijoni mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • szárított rozmaring
  • kakukkfű
  • oregáno
  • bazsalikom
  • vaj
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál reszelt parmezán
  • friss petrezselyem
A gnocchit forrásban lévő sós vízbe tegyük és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat és arra lapátoljuk rá a gnocchikat és 3-4 percig kicsit erősebb hőfokon pirítsuk. Tegyük félre.

Vajon vagy olajon pirítsuk/főzzük meg a felkockázott 2 darab csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. 

Olvasszunk fel két evőkanál vajat, amikor felolvadt, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és 1-2 percig kevergessük. Adjuk hozzá a sót, borsot, dijoni mustárt, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót és rozmaringot. Ezután jöhet bele a bor és 3-4 percig, lefedve pároljuk. Ezután mehet bele a tejszín és a parmezán. Addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá az apróra kockázott petrezselymet is.

Utolsó lépésként tegyük a gnocchikat és a húskockákat a szószra, keverjük át és már fogyaszthatjuk is!


Megjegyzések