Krémes gnocchi olasz fűszerekkel
Trixinek ez a TUTI gnocchi receptje, két egymás utáni napon is el kellett készítenem neki :) A Lidl-ben már mosolyognak a pénztárnál, mert mindig több csomag gnocchit pakolunk ki a szalagra 😁
Hozzávalók:
- 50 dkg krumplis gnocchi
- 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 kiskanál dijoni mustár
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- szárított rozmaring
- kakukkfű
- oregáno
- bazsalikom
- vaj
- 2 dl tejszín
- 3-4 evőkanál reszelt parmezán
- friss petrezselyem
A gnocchit forrásban lévő sós vízbe tegyük és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat és arra lapátoljuk rá a gnocchikat és 3-4 percig kicsit erősebb hőfokon pirítsuk. Tegyük félre.
Vajon vagy olajon pirítsuk/főzzük meg a felkockázott 2 darab csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
Olvasszunk fel két evőkanál vajat, amikor felolvadt, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és 1-2 percig kevergessük. Adjuk hozzá a sót, borsot, dijoni mustárt, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót és rozmaringot. Ezután jöhet bele a bor és 3-4 percig, lefedve pároljuk. Ezután mehet bele a tejszín és a parmezán. Addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá az apróra kockázott petrezselymet is.
Utolsó lépésként tegyük a gnocchikat és a húskockákat a szószra, keverjük át és már fogyaszthatjuk is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése