A tuti fánk recept
Minthogy tavaszi nagy kertrendezésben és a ház nagytakarításában szorgoskodtunk, ma csak Jókai bablevest volt ebédre, ami szinte egyedül elkészült :), illetve ez a fincsi fánk. Elnyerte a lányok tetszését 😀
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 db tojássárgája
- 2 dkg olvasztott vaj
- 1 kiskanál cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 2 evőkanál tejszín
- csipet só
- A langyos tej feléhez keverjük a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a tejszínt, az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Sima lágy tésztává dagasztjuk, majd egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- 1 óra elteltével lisztezett deszkára borítjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges nagyságúra szaggatjuk. A kiszaggatott tésztát lisztezett tálcára sorakoztatjuk, és letakarva még fél órát kelesztjük őket.
- Sütés előtt minden fánk közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, majd bő, forró olajban kisütjük őket. Végül lekvárral, nutellával töltve vagy porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése