Sertésszűz szeletek olaszos paradicsomszószban
Ez annyira, de annyira finom, hogy nem tudom elmondani és annyira, de annyira olaszos, hogy olyan mintha ott ettem volna, egyik helyi olasz étteremben... Bár a levesem nagyon rossz lett és semmilyen ízű, ez a főétel mindent vitt és nagyon feldobta a hangulatom :):):)
Hozzávalók 6 főre:
- 1 egész vöröshagyma, nagyon apróra felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 marék zsenge vagy leveselen fagyasztott spenótlevél
- őrölt rozmaring
- kb. 1 kg szűzpecsenye, két cm széles darabokra szeletelve
- annyi szelet bacon, ahány szelet húsunk lesz
- olaj
- só
- bors
- 1 kiskanál cukor
- 140 gr sűrített paradicsom
- 400 ml passzírozott paradicsom (házi paradicsomlevet használtam)
- 2 dl főzőtejszín
A baconbe tekert sertésszűz szeletek |
- A sütőt 225 fokra előmelegítjük.
- A hús széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük. Én fogpiszkálóval átszúrtam a húsokat, hogy a bacon nem váljon le a húsról.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük és egy tányérra halmozzuk.
- A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot is. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 15 percig főzzük. Ellenőrizzük elég sós és borsos e.
- A húsokból kihúzgáljuk a fogpiszkálókat. A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék mártást.
- 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
- Parmezánnal ettem és hozzá cukormentes őszibarack befőttet fogyasztottam... A többiek krumplipürét is ettek hozzá.
Ez nagyon finom, csak ajánlani tudom!!! Jó étvágyat!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése