Toszkán csirke aszalt paradicsommal és spenóttal
Ez is egy nagyon mediterrán, nagyon finom és szaftos étel! Még Trixinek is ízlett, pedig aszalt paradicsommal és spenóttal készült :) - mondjuk megjegyezte, hogy legközelebb a leveles spenótot akár fel is szeletelhetném... :):):)
Hozzávalók:
- 45-50 dkg felkockázott csirkemell
- 10-12 db aszalt paradicsom szelet, felkockázva
- 2 marék spenót
- olívaolaj
- 4 dl tejszín
- 3 púpos evőkanál reszelt parmezán
- 1dl víz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- vegeta
- oregánó
- bazsalikom
A paradicsom és a spenót kombó vár a sorára :) |
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és pirosra sütjük benne a csirkemell kockákat.
Egy másik serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a vizet, az összes fűszert, fokhagymát és a parmezánt. 2-3 perc után beledobjuk az aszalt paradicsomot és spenótot is. Addig főzzük közepes hőfokon, amíg a szósz sűrűsödni nem kezd. Amint elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a megpirított csirkemell kockákat és együtt még főzzük, 4-5 percig. Ellenőrizzük az ízeket, hogy kell még valamit hozzáadni vagy pótolni és már kész is!
Főtt penne tésztával és extra reszelt gouda sajttal ette a társaság :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése