Toszkán csirke aszalt paradicsommal és spenóttal




Ez is egy nagyon mediterrán, nagyon finom  és szaftos étel! Még Trixinek is ízlett, pedig aszalt paradicsommal és spenóttal készült :) - mondjuk megjegyezte, hogy legközelebb a leveles spenótot akár fel is szeletelhetném... :):):)

Hozzávalók:

  • 45-50 dkg felkockázott csirkemell
  • 10-12 db aszalt paradicsom szelet, felkockázva
  • 2 marék spenót
  • olívaolaj
  • 4 dl tejszín
  • 3 púpos evőkanál reszelt parmezán
  • 1dl víz
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • vegeta
  • oregánó
  • bazsalikom
A paradicsom és a spenót kombó vár a sorára :)

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és pirosra sütjük benne a csirkemell kockákat.
Egy másik serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a vizet, az összes fűszert, fokhagymát és a parmezánt. 2-3 perc után beledobjuk az aszalt paradicsomot és spenótot is. Addig főzzük közepes hőfokon, amíg a szósz sűrűsödni nem kezd. Amint elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a megpirított csirkemell kockákat és együtt még főzzük, 4-5 percig. Ellenőrizzük az ízeket, hogy kell még valamit hozzáadni vagy pótolni és már kész is!
Főtt penne tésztával és extra reszelt gouda sajttal ette a társaság :)



Megjegyzések