Spenótos-fetás fasírt bulgurral
Ez is egy újságkivágásos recept, mégpedig a Meglepetésből. Nem egy az egyben követtem a leírást, mert nem volt darált marhám, csak csirkém és nem kenyérmorzsával dolgoztam, hanem tejbe áztatott pirítóssal... De az alapötlet az övék és nagyon, de nagyon ízlett a családnak!!!
Kaptam emailt, hogy a spenótnál mit jelent a levelesen fagyasztás... Az csupán annyi, hogy amikor lehet kapni friss spenótot a Lidl-ben, akkor bevásárolok belőle, megmosom, és minden féle párolás nélkül, levelesen lefagyasztom, mert akkor később, ha előveszem, akkor tudok belőle törni egy-két maréknyit és nem kell az egészet kiolvasztanom.
Hozzávalók:
- 2 húsos gerezd zúzott fokhagyma
- 3 nagy marék levelesen fagyasztott spenót
- 40 dkg darált csirkemell
- só
- frissen őrölt bors
- fél citrom reszelt héja
- 15 dkg feta, szétmorzsolva, vagy nagyon apróra felkockázva
- 6 szelet toast kenyér tejbe áztatva
- 2 kiskanál piros fűszerpaprika
- vaj
- 2dl bulgur
- 1 egész vöröshagyma, megpucolva
- olívaolaj
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A teflonserpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, gyorsan átforgatjuk a forró olajon, majd beletesszük a fagyasztott spenótot és megfonnyasztjuk. Félretesszük egy kicsit hűlni. Közben a beáztatott kenyérből kinyomkodjuk a tejet.
Amikor kihűlt a spenótos massza hozzáadjuk a tojást, húst, valamint a kenyeret és sóval, borssal pirospaprikával, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a fetát is, majd összedolgozzuk.
Én két téglatestet formáltam belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megszórtam egy kis zsemlemorzsával és kb. 45-50 percig sütöttem (20 perc elteltével mindekét darab tetejére tettem egy-egy szelet vajat, nehogy száraz legyen) - a lényeg, hogy kezdjen el pirosodni.
Még sohasem készítettem bulgurt, de pont volt itthon, mert Kriszti barátnőm hozott egy jó nagy csomaggal múlt héten. Az ő leírása alapján készítettem el: A 2 dl-nyi bulgurt öntsük fel 4 dl vízzel, sózzuk meg, tegyünk hozzá egy egész vöröhagymát, öntsünk rá olívaolajat és lefedve főzzük, amíg a vizet fel nem szívja a bulgur.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése