Fasírttal és túrókrémmel töltött wrap




Ezt a receptet Saci kereste ki a mai ebédre a Lidl szakácskönyvből (Lidl - Ízek nyomában) 😀 Kicsit tartottam attól, hogy fasírttal töltve esetleg száraz lesz a wrap, de a házi gasztrokritikusaim elégedettek voltak a végeredménnyel :)

Hozzávalók a fasírthoz:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 1 db tojás
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagyon nagy marék aprított petrezselyem
  • 1/4 citrom reszelt héja
  • kevéske chilipor
  • 1 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a túrótöltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 1 csapott kiskanál őrült kapor
  • 1 evőkanál finomra aprított metélőhagyma
  • 2 paradicsom, nagyon apróra kockázva
  • olívaolaj
  • majonéz
  • bors
  • avokádó
  • rukkola
  • wrap vagy tortilla lap
Saci is besegített :)


A fasírt hozzávalóit összekeverjük és fotó olajban kisütjük őket, hogy szép barnák legyenek.
Ezután (vagy közben) a túrótöltelék hozzávalóit is összedolgozzuk egy nagy tálban, fűszerezzük ízlés szerint.

A fasírt

A wrap közepére egy csíkban tegyünk a túrókrémből, arra szeleteljünk avokádót, szórjunk rá rukkolát és félbevágott fasírtdarabokat. Tekerjük fel és már ehető is. Saci szerint akkor a legjobb, ha a két végét felhajtjuk, mert akkor nem hullik ki belőle a töltelék :) 

Megjegyzések