Fasírttal és túrókrémmel töltött wrap
Ezt a receptet Saci kereste ki a mai ebédre a Lidl szakácskönyvből (Lidl - Ízek nyomában) 😀 Kicsit tartottam attól, hogy fasírttal töltve esetleg száraz lesz a wrap, de a házi gasztrokritikusaim elégedettek voltak a végeredménnyel :)
Hozzávalók a fasírthoz:
- 50 dkg darált csirkemell
- 1 db tojás
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyon nagy marék aprított petrezselyem
- 1/4 citrom reszelt héja
- kevéske chilipor
- 1 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a túrótöltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 1 csapott kiskanál őrült kapor
- 1 evőkanál finomra aprított metélőhagyma
- 2 paradicsom, nagyon apróra kockázva
- olívaolaj
- majonéz
- só
- bors
A fasírt hozzávalóit összekeverjük és fotó olajban kisütjük őket, hogy szép barnák legyenek.
Ezután (vagy közben) a túrótöltelék hozzávalóit is összedolgozzuk egy nagy tálban, fűszerezzük ízlés szerint.
A fasírt |
A wrap közepére egy csíkban tegyünk a túrókrémből, arra szeleteljünk avokádót, szórjunk rá rukkolát és félbevágott fasírtdarabokat. Tekerjük fel és már ehető is. Saci szerint akkor a legjobb, ha a két végét felhajtjuk, mert akkor nem hullik ki belőle a töltelék :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése