Csicseriborsó leves



 Hozzávalók:

- 2 konzerv csicseriborsó
- olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 15 cm-es póréhagyma darab, felkockázva
- 2 marék kockázott zellergumó
- 1 sárgarépa, felkarikázva
- 1 krumpli, felkockázva
- 1/2 kápia vagy kaliforniai paprika, felkockázva
- petrezselyemzöld
- oregáno
- bazsalikom
- édes chilli szósz
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- 1 dl rizstejszín (vagy ki milyet fogyaszt)

Olívaolajon pirítsuk üvegesre a vörös- és póréhagymát a zellergumó kockákkal és sárgarépával. Utána mehet bele a fokhagyma is.
Adjuk hozzá a krumplit, a paprikát, a csicseriborsót és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ekkor fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, csilivel, sóval, borssal, petrezselyemmel és az ételízesítővel. Lefedve, közepes hőfokon főzzük 30 percig.
A 30 perc letelte után adjunk hozzá pár csepp citromlevet és adjuk hozzá az 1 dl rizstejszínt.
Főzzük további 10-15 percig, nagyon alacsony hőfokon.
Mi fekete rizzsel ettük, de gondolom sima rizzsel vagy bulgurral épp olyan finom 🥰

Megjegyzések