Kapros gombaleves




 Hozzávalók:


- 30 dkg gomba, felszeletelve
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- kapor
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 púpos evőkanál vaj
- 2 vöröshagyma, nagyon apróra kockázva
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő

A vajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a gombát és főzzük kb 10 percig, amíg a gomba kiengedi a levét.
Szórjuk rá a lisztet és a pirospaprikát, majd öntsük fel fél liter vízzel. Keverjük át, hogy ne legyen csomómentes, majd öntsük bele a szójaszószt és a tejet, valamint szórjuk meg kaporral, sóval, borssal, petrezselyemmel és ételízesítővel. Közepes hőfokon főzzük 15 percig, majd adjuk hozzá a citromlevet ês a tejszínt is. Alacsony hőfokon forraljuk fel. Ellenőrizzük a fűszerezést.
Magában, pirìtott teljes őrlésű kenyérrel és reszelt (növényi) sajttal is isteni.

Megjegyzések