Lilahagymás focaccia


 Hozzávalók:

- 27 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 2 dl langyos víz
- 1 tasak száraz élesztő
- 1 csapott kiskanál só

2 lilahagyma
Olívaolaj

Bors

A lisztet összekeverjük a sóval, a langyos vízben pedig (cukor nélkül) felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az élesztő felfut, öntsük a liszthez és gyúrjuk át alaposan. A tészta enyhén ragacsos kell legyen, így ha szükséges, mehet bele még egy pici víz.
Letakarva, meleg helyek hagyjuk kelni.
Közben olívaolajon pároljuk üvegesre a lilahagymát, végül sózzuk és borsozzuk.

A tésztát nyújtsuk 1 cm vastagra, oszlassuk el rajta a hagymát a zsíradékkal együtt, majd hajtsuk kétszer félbe. Hagyjuk 10 percig állni, majd újra nyújtsuk ki és nagyon gazdagon kiolajozott tepsibe (kb 20*25 cm) tegyük át. A tetejét kenjük át gazdagon olívaolajjal.

180 fokra felmelegített sütőben süssük kb 25 percig.
Nagyon finom!

Megjegyzések