Kókusztejszínes sárgarépa krémleves

 


Hozzávalók:
- 7-8 db hosszú sárgarépa, felkarikázva
- 3 db vöröshagyma, felkockázva
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 dl kókusztejszín
- só
- bors
- őrölt gyömbér
- adalékmentes ételízesítő
- víz
- olívaolaj

Olívaolajon kezdjük el párolni a vöröshagymát. Amikor már majdnem üvegessé válik, adjuk hozzá a fokhagymát és szórjuk meg gyömbérrel. Keverjük át, 1-2 percig együtt pároljuk, majd mehet rá a felkarikázott sárgarépa is. Kavargassuk együtt pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, ami épp hogy ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg adalékmentes ételízesítővel és lefedve alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a sárgarépa megpuhul. Akkor öntsük rá a kókusztejszínt, és lefedve, alacsony hőfokon további 10 percig főzzük.
Ekkor pürésítsük és csepegtessünk bele pár csepp lime levet.
Mivel éppen volt itthon lefőzve bulgur, azzal ettük, de magában is isteni!!!

Megjegyzések