Teljes őrlésű kenyérlángos




 Hozzávalók:

- 27 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1.5 dl langyos víz
- fél zacskó száraz élesztő
- csapott kiskanál só

Feltét:
- 3 dl tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- lilahagyma felszeletelve
- bacon, sonka felkockázva
- reszelt sajt

A langyos vízbe beleöntjük az élesztőt és meleg helyen hagyjuk felfutni. Amikor felfut, adjuk a liszt-só keverékhez, alaposan gyúrjuk át, dagasszuk, majd cipót formálva, meleg helyen hagyjuk fél órát kelni.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Amikor megfelelőnek találjuk a tésztát, osszuk két részre és egy-egy kivajazott tepsiben nyomkodjuk szét. 5 percre tegyük be a forró sütőbe.
Az 5 perc letelte után vegyük ki és kenjük meg a tetejét fokhagymával elkevert tejföllel, arra tegyünk hagymát és bacont, sonkát jó gazdagon, majd egy kevés reszelt sajttal is szórjuk meg.
Addig süssük, amíg a hagyma megfonnyad, a bacon pirosasra sül.
Nagyon-nagyon dícsérték!!!

Megjegyzések