Meggyes pite
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg teljes őrlésű búzaliszt- 10 dkg puha vaj
- 0.5 dl hideg víz
A tészta hozzàvalòit alaposan gyúrjuk össze, majd befolpackozva tegyük hűtőbe 60 percre.
Közben a körtés öntetet készítsük el
Hozzávalók a feltéthez:
- 1 kg fagyasztott meggy
- 1 kiskanál fahéj
- 5 dkg vaj
- 6-7 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál kukorica vagy tápióka keményítő
- gyömpérpor
A meggyet keverjük el a keményítővel, eritrittel és a fahéjjal.
A vajat egy edényben olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a meggyes keveréket és nagyon alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a leve besűrűsödik.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát egy zsírpapìron nyújtsuk 4 mm vékonyra és tegyük egy kivajazott, kerek formába.
Szurkàljuk meg villával a tésztát, majd tegyük a sütőbe 10 percre.
Amikor kivesszük, mehet is rá a meggyes szósz és újra mehet az egész a sütőbe, ezúttal 20 percre.
Amikor kivettem, nekem még egy picit folyós volt a szósz, de egy órát hagytam állni és szépen megdermedt.
Nagyon finom!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése