Meggyes pite




 Hozzávalók a tésztához:

- 20 dkg teljes őrlésű búzaliszt
- 10 dkg puha vaj
- 0.5 dl hideg víz

A tészta hozzàvalòit alaposan gyúrjuk össze, majd befolpackozva tegyük hűtőbe 60 percre.

Közben a körtés öntetet készítsük el

Hozzávalók a feltéthez:
- 1 kg fagyasztott meggy
- 1 kiskanál fahéj
- 5 dkg vaj
- 6-7 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál kukorica vagy tápióka keményítő
- gyömpérpor

A meggyet keverjük el a keményítővel, eritrittel és a fahéjjal.
A vajat egy edényben olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a meggyes keveréket és nagyon alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a leve besűrűsödik.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát egy zsírpapìron nyújtsuk 4 mm vékonyra és tegyük egy kivajazott, kerek formába.
Szurkàljuk meg villával a tésztát, majd tegyük a sütőbe 10 percre.
Amikor kivesszük, mehet is rá a meggyes szósz és újra mehet az egész a sütőbe, ezúttal 20 percre.
Amikor kivettem, nekem még egy picit folyós volt a szósz, de egy órát hagytam állni és szépen megdermedt.
Nagyon finom!!!!

Megjegyzések