Corn-dog




Ezt a receptet Trixi készítette el a Nosalty-ról, és bár kerestem az oldalon, nem sikerült az eredeti szakács nevét megtalálnom... Azért így ismeretlenül is hálásak neki a receptért.

Hozzávalók:

  • 10 szelet lapsajt
  • 10 dkg mini virsli
  • 1 tojás
  • 1.5 dl tej
  • 6.5  dkg liszt
  • 6.5 dkg kukoricaliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
1. A sajtokat kiterítjük, majd mindegyikre helyezünk egy virslit és szorosan feltekerjük. Pálcikára húzzuk és a hűtőben pihentetjük 5-10 percig.
2. A bundához egy tojást felverünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet.
3. Egy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, a liszteket, a cukrot, a sót és a sütőport. Részletekben, sűrű keverés mellett a tejes alaphoz öntjük és simára keverjük.
4. Egy magas falú pohárba öntjük a masszát, majd belemártogatjuk a virslis pálcikákat.
5. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük és frissen fogyasztjuk.

Megjegyzések