Vadas csirke




Stahl Judit szakácskönyéből nézte kis Sacc a receptet, nagyon minimálisan változtattunk csak rajta és nagyon jól sikerült!

Hozzávalók:

  • 6-7 szelet csirkemell
  • 2 púpos evőkanál kacsazsír
  • bors
  • 2 evőkanál szójaszósz
A mártáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma, felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, felszeletelve
  • 3 db sárgarépa, felkarikázva
  • 15 dkg zellergumó, felkockázva
  • 5 szem szegfűszeg, mozsárban összetörve
  • 5 szem borókabogyó (és volt itthon!!!!! :)), mozsárban összetörve
  • 1 nagy babérlevél
  • 1 citrom
  • 2 dl tejszín
  • 1 csapott evőkanál mustár
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl száraz rozé (fehérbor nem volt itthon)
A csirkemell szeleteket sózzuk és borsozzuk, majd a felolvasztott kacsazsírban elkezdjük sütni őket. Amikor mindkét oldala elkezd pirulni, adjuk hozzá a szójaszószt és öntsük fel annyi vízzel, ami félig ellepi. Ezután fedjük le és süssük kb. 30 percig.

Közben a mártáshoz a zöldségeket és hagymákat a kacsazsíron elkezdjük pirítani, hozzáadjuk előbb a mézet, majd a szegfűszeget és a borókabogyót, valamint a babérlevet is. Sózzuk, borsozzuk. A citromról krumplihámozóval vékonyan leszelünk két csík citromhéjat, ezt is hozzáadjuk, illetve a citrom levét. 2-3 perc múlva mehet bele a bor és a víz is. Lefedve főzzük puhára a zöldségeket.

A citromhéjat és a babérlevelet vegyük ki a főzetből, adjuk hozzá a zöldségekhez a mustárt és a tejszínt és turmixoljuk össze. A krémes állagú zöldségszószt öntsük rá a húsra. Amennyiben nagyon híg a szósz, adjunk hozzá egy evőkanál rizslisztet, forraljunk rajta még egyet, hogy besűrűsödjön.
Saci főtt bulgurral ette. Azt mondta naggggggyon finom :)




Megjegyzések