Brokkolis-cukkinis rizottó





Saci nagy rizottó rajongó, bármilyen jöhet: gombás, sárgarépás, brokkolis, virslis, paradicsomos, stb. Most sűrűn készül rizottó vagy quinoás egytálétel, mert suliba viszi magának ebédre.

Hozzávalók:

  • 2*125 gr zacskós rizs (ezt most nem rizottó rizsből, hanem barna rizsből készítettem, mert csak az volt itthon)
  • 1 nem túl nagy fej brokkoli, kisebb darabokra vagdosva
  • fél cukkini,  hosszában félbevágva és felszeletelve
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra felkockázva
  • olívaolaj
  • adalékmentes ételízesítő
  • bors
  • 3-4 púpos evőkanál parmezán
  • víz

Egy fazékban forraljunk fel 1,5-2 liter vizet ételízesítővel.
A brokkolit és a cukkinit egy evőkanál olívaolajjal és  0,5 dl vízzel tegyünk fel főni.
Egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a rizst, folyamatosan kevergetve, majd a felforralt ételízesítős vízből egy merőkanálnyit adjunk hozzá. Mindig akkor adjunk hozzá egy merőkanálnyit vizet, amikor az előzőt felszívta a rizs, de még nem ragad le a rizs. Ezt addig ismételjük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul. Akkor adjuk hozzá a borsot, parmezánt és a megfőtt zöldségeket, keverjük át. Ha nagyon száraznak hat, egy kis vizet adjunk még hozzá. 
Mi magában ettük Sacival, de Gabi kért bele pirított virslit, csak hogy legyen benne valami "lényeg" is! :)

Megjegyzések