Zöldséges krumplipüré
Még a gyerekek nagyon picik voltak, amikor ezt a krumplis ételt először elkészítettem, és azóta is rendszeresen megfőzöm nekik, merthogy ez volt az egyetlen módja, hogy a nagyobbikkal megetessek világos színű zöldségeket "krumplipüré" címszóval :)
Hozzávalók:
- 6-7 darab közepes méretű krumpli, megpucolva, felkockázva
- 1 petrezselyem gyökér, felkarikázva
- 20 cm-es póréhagyma, felkarikázva
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- 1 marék zellergumó, felkockázva
- olívaolaj
- szerecsendió
- só
- bors
A zöldségeket a krumplival együtt olívaolajon feltesszük pirítani 3-4 percig, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Lehet többet is, de akkor nagyon híg lesz, vagy éppen leves :) Lefedve közepes hőfokon főzzük, amíg minden zöldség szépen megpuhul.
Amikor megfőtt minden, lehúzzuk a tűzről és botmixerrel (vagy ami van) leturmixoljuk és ellenőrizzük a fűszerezést. Ha esetleg mégis nagyon híg lett, nyílgyökérliszttel vagy sima liszttel behabarhatjuk, sőt egy-két evőkanál tejfölt is tehetünk bele.
Reszelt sajttal és túrós pogácsával nagyon szeretik a lánykáink.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése