Zöldséges krumplipüré





Még a gyerekek nagyon picik voltak, amikor ezt a krumplis ételt először elkészítettem, és azóta is rendszeresen megfőzöm nekik, merthogy ez volt az egyetlen módja, hogy a nagyobbikkal megetessek világos színű zöldségeket "krumplipüré" címszóval :)

Hozzávalók:

  • 6-7 darab közepes méretű krumpli, megpucolva, felkockázva
  • 1 petrezselyem gyökér, felkarikázva
  • 20 cm-es póréhagyma, felkarikázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 1 marék zellergumó, felkockázva
  • olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors
A zöldségeket a krumplival együtt olívaolajon feltesszük pirítani 3-4 percig, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Lehet többet is, de akkor nagyon híg lesz, vagy éppen leves :) Lefedve közepes hőfokon főzzük, amíg minden zöldség szépen megpuhul.
Amikor megfőtt minden, lehúzzuk a tűzről és botmixerrel (vagy ami van) leturmixoljuk és ellenőrizzük a fűszerezést. Ha esetleg mégis nagyon híg lett, nyílgyökérliszttel vagy sima liszttel behabarhatjuk, sőt egy-két evőkanál tejfölt is tehetünk bele.
Reszelt sajttal és túrós pogácsával nagyon szeretik a lánykáink.

Megjegyzések