Sütőtök krémleves





Hozzávalók:

  • 80 dkg felkockázott sütőtök
  • 1 nagyobb vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vaj vagy olívaolaj
  • 5-6 dl víz
  • vegeta, bors
  • szerecsendió
  • őrölt kömény
  • 2 dl kókusztejszín

Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, majd rádobjuk a felkockázott tököt, pár percig folyamatos keverés mellett pirítjuk, pároljuk, majd felöntjük a vízzel. Ekkor fűszerezünk is - vegeta, bors, szerecsendió és őrölt kömény. A fűszerekből ízlés szerint helyezzünk bele, folyamatos kóstolgatás mellett. Addig főzzük, amíg megpuhul a tök.
Beleöntjük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk a zöldségeket. 
Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a kókusztejszínt és csak addig főzzük, amíg a kókusztejszín darabjai feloldódnak és szép egységes színű lesz.
Pirított tökmaggal tálaljuk, de nekem most csak napraforgómagom volt itthon. Ezzel is nagyon finom volt. :)





Megjegyzések