Tárkonyos raguleves
Egyszer régen, amikor még a gyerekek nagyon kicsik voltak, egy étteremben ettünk tárkonyos ragulevest és attól kezdve nekem is itthon el kellett készíteni :)
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell, felkockázva
- 5 dkg vaj
- 1 fej hagyma
- kb. 20 cm-es póréhagyma darab
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- vegeta
- 2 sárgarépa, felszeletelve
- 1 fehérrépa, felkarikázva
- 1 marék felkockázott zellergumó
- 2 krumpli, felkockázva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- tárkony
- 1 üveg borsó
- víz
A vajat felolvasztjuk serpenyőben és a felaprított hagymát azon megpároljuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát is. Hozzáaadjuk még a húst is, sózzuk, borsozzuk és vegetázzuk, valamint tárkonnyal ízesítjük. Fehéredésig pároljuk, akkor hozzáadunk minden fajta zöldséget, felöntjük vízzel, hogy jó bőven ellepje. 15 percig pároljuk.
A tejfölt elkevertjük a petrezsleyemzölddel és egy csapott kanál liszttel. Hozzákeverjük a leveshez, teszünk bele még egy jó nagy marék tarhonyát (lehet csipetkét is) és addig főzzük, amíg az megfőtt.
Ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is.
Lánykáink szerint a legjobb leves!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése