Milánói makaróni rántott hússal




Ez Saci és Gábor kedvenc receptje és semmi köze olaszországhoz... tulajdonképpen valószínűleg egy ötletes szakács remek variációja arra, hogy étteremben, büfében hogyan adja el a megmaradt rántott húst :):):) Itthon mindenesetre minden frissen készült :)

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet rántott hús
  • 30 dkg főtt spagetti vagy makaróni tészta
  • étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 50 dkg gépsonka, felkockázva
  • 140 gr sűrített paradicsom
  • bors
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 25 dkg gomba, felszeletelve

A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd rátesszük a fokhagymát is, folyamatos kevergetés mellett, nehogy a fokhagyma leégjen, mert akkor keserű lesz. Épp emiatt egy fél dl vizet is önthetünk rá és így pároljuk tovább 2-3 percig. Hozzáadjuk a felkockázott gépsonkát, sózzuk és borsozzuk, mindegyik fűszerből adunk hozzá tetszés szerint, rádobjuk a gombát, a sűrített paradicsomot, majd így együtt 20 percig pároljuk. Ha kell adunk még hozzá vizet (bár a gomba levet enged, valószínűleg az elegendő is lesz). Amikor a gomba leve elpárolgott, kész is a szósz.
A tányérba szedünk a tésztából, rálapátolunk a szószból, egy rántott húst helyezünk a tetejére és lereszeljük sajttal.
Saciéknak ez mennyei étel :)

Megjegyzések