Brassói aprópecsenye
Vannak olyan ételek, amelyekről oly sokat hallottunk, oly sok ismerős elkészítette, de nekünk sem gyermekkorunknak, sem felnőtt korunknak nem volt része... Ezt a mi szüleink soha nem készítették még el, mi most kipróbáltuk, mégpedig Havasi Dóra receptje alapján és el kell mondanom, hogy Gabesz is és a lányok, teljesen odáig (és vissza) vannak a kajától!!! Nagyon szép is, finom is és könnyű elkészíteni!
Hozzávalók:
- 1 egész sertésszűz, kb. 1 kg
- 10 dkg zsírszalonna
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított majoranna
- 1 tk csemege fűszerpaprika
- 1 csapott ek liszt
- víz
- 1 kg sütni való burgonya
- olaj a sütéshez
- só
- frissen őrölt bors
- finomra aprított petrezseyem a tálaláshoz
Egy nagyobb serpenyőben kiizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A zsírján kissé lepirítjuk a csíkokra vágott sertés szüzet. Közepesre visszavesszük a lángot, a húsra dobjuk az egészen finomra aprított fokhagymát és kevergetve pirítjuk tovább, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg.Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majorannát és a paprikát, összekeverjük. Meghintjük liszttel, 1 percig pirítjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, amitől elengendő szaftja lesz és gyorsan beforraljuk. Ha kell, még egy kevés vizet adhatunk hozzá.
Közben a burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Forró olajban kisütjük. Összeforgatjuk a hússal, a félretett szalonnával és meghintjük petrezselyemmel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése