Thai csirkés spagetti







Gabesz és Saci egyik kedvenc étele a Thai tészta, amit több módon is el lehet készíteni, de még ha ugyanazokkal a zöldségekkel is dolgoztunk, még sohasem lett ugyanaz az íze...
A legjobb, ha minden hozzávalót előre felszeletelünk, mert akkor pörgősebb a készítés, és nem fog túlfőni a zöldség!

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell, felkockázva
  • 2 tojás
  • szójaszósz
  • bors
  • ételízesítő
  • szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó újhagyma zöldjével együtt, felkarikázva
  • 1 egész vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 2 db sárgarépa, vékonyan felcsíkozva
  • 2 fehérrépa, vékonyan felcsíkozva
  • egy kis marék mungóbabcsíra (Metroban és Tescoban lehet kapni)
  • 1/3 piros kaliforniai paprika
  • 1/3 sárga kaliforniai paprika
  • főtt spagetti tészta

A csirkemellet 1-2 evőkanál szójaszósszal és borssal összekeverjük.
A serpenyőben felhevítjük a szezámolajat és megpirítjuk a csirkemell kockákat. 
Közben egy másik serpenyőben szezámolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a répákat,  paprikát, hozzáadunk 4 ek szójaszósz, ételízesítőt és borsot és együtt pirítjuk, folyamatosan rázogatva vagy kavargatva.
Hozzáadjuk az újhagymát és a csírát is és újabb 2-3 percig sütjük. A zöldségekkel ne várjuk meg, hogy teljesen megpuhuljanak, sokkal finomabb az étel,  ha egy picit roppanósak maradnak!
A zöldség közepén egy kis kerek mélyedést formálunk és abba beleütjük a két tojást és folyamatosan kevergetjük. Amikor megsül, alaposan átkeverjük az összes zöldséggel. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a húst, összekeverjük. 
A tésztát nem szeretem előre hozzákeverni, mert az minden szaftot felszív. A tányérba szoktuk szedni a tésztát és arra lapátoljuk a mártást. Gabesz egy kis majonézt is szokott a tetejére tenni (nem éppen thai szokás 😀😀😀)




Megjegyzések