Vajas citromos csirkemell, spagettivel



(fotó: A főzés mindenkié)
Ez a recept A főzés mindenkié című Lidl-es szakácskönyvből van. Trixinek különösen ízlett, mert a csirkemell ebben az elkészítésben olyan puha, mint a vaj :):):) Saját fotót nem tudtam készíteni, mert mire észbe kaptam, hogy ezt a finomságot le kellene fotózni, már el is fogyott az egész..., így a szakácskönyvből kölcsönöztem, sorry

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 40 dkg spagetti
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyem
  • 14 dkg puha vaj

A sütőt melegítsük elő 120 fokra.
A csirkemelleket enyhén sózzuk, majd egy serpenyőben kevés, éppen habzó vajban kezdjük sütni. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt citromhéjat. Mindkét oldalát addig sütjük, amíg szép aranysárga lesz. Ha majdnem készen vagyunk, tegyük a húst egy tepsibe és süssük a sütőben további 10 percig. Miután kivettük, takarjuk le alufóliával és tartsuk melegen.
Amíg sül a csirke, tegyünk fel főni egy nagy fazék vizet. Sózzuk meg és főzzük a spagettit a csomagoláson feltüntetett időhöz képest két perccel rövidebb ideig. Ha a tészta elkészült, szűrjük le, de hagyjunk meg egy keveset a tészta főzővizéből. A forró spagettit tegyük egy magas falú serpenyőbe, kanalazzunk hozzá egy kevés főzővizet és forraljuk fel, pároljuk picit tovább a tésztát, sűrűn kavargatva a fokhagymával együtt. Rázogassuk, amíg egy sűrű, krémes, tejszínhez hasonló bevonat képződik minden egyes szál spagettin. Nem szabad, hogy kicsapódjon, vagy hogy a mártás megálljon a serpenyő aljában.

Megjegyzések

  1. Szia, sajnos nekem nincs meg a könyv (egy barátomnál ezt csináltuk és imádom), így rákerestem a receptre és a te blogodat dobta ki. Nem bele vau-vau de a receptből kifelejtetted a vajat a tésztára, illetve a tojássárgás részt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése