Tejszínes-mustáros csirkemell





A ketkes.com oldalon találtam a receptet és mivel ehhez minden volt itthon és még gyorsan el is készíthető, gondoltam ezt főzöm a lányoknak. Nagyon bejött nekik, annak ellenére, hogy mustár is van benne!!! Sajnos nem sikerült szép fotót készítenem, mert mire észbe kaptam, már csak a képen látható két szelet maradt, azt is úgy kaptam el Saci elől, hogy legalább megörökíthessem... de ennyi idő alatt nem lehetett már a fényre, beállításra időt hagyni, mert egy iskolából hazaérkezett kamasz éhsége nem ismer türelmet :):):)

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell, szeletelve, így jött ki 6 szelet
  • 4 szál újhagyma, felkarikázva vagy 1 nagy vöröshagyma, apróra kockázva
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • csipetnyi curry
  • oregáno
  • bors
  • petrezselyem
  • reszelt sajt
  • vaj
A hússzeleteket egy kicsit átklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk.
A hagymát vajon megpirítjuk, a hússzeleteket rátesszük, forgassuk a szeleteket és egy kicsit mindkét oldalán süssük enyhén pirosra.
Közben a többi hozzávalót (a sajton kívül) keverjük össze egy külön tálban, majd öntsük rá a húsra és csak addig süssük így együtt, amíg az öntet a húson be nem sűrűsödik. Akkor szórjuk meg a reszelt sajttal és már fogyasztható is. 
Mindkét lánykánknak nagyon tetszett. Ők krumplifőzelékkel ették!

Megjegyzések